Založ si blog

Prečo Bill Gates nestavia kibuce?

Iste počuli to meno. William Henry Gates II. Mimochodom, neznie jeho meno tak trocha aristokraticky?
Mám na mysli tú rímsku číslicu za menom. Možno mu už sudičky dali do vienka Windows 95.
Tí, ktorí nie ste tak trocha nekonformní (ako ja) a náhodou nepoužívate Xubuntu, alebo nejaký iný softwarový dôkaz toho, že najlepšie veci sú zadarmo, si bez produktov tohto „aristokrata“ ani neškrtnete. Iba ak by ste mu zabudli odviesť desiatok. Ak je to náhodou váš prípad, nerobte si starosti, on vaše peniaze nepotrebuje.
Na úvod tejto úvahy dodám, že som si kedysi kúpil Windows Vista asi za 80 eur a raz, či dvakrát som ho aj nainštaloval.
To je všetko, DVD teraz leží v šuplíku a občas ma nadapadne, či si ho nepovesím na stenu, niečo na spôsob ceny MTV.
DVD je totiž so všetkými tými hologramami krásne. Možno, keď raz ľudia hromadne dostanú rozum, tak bude mať zberateľskú hodnotu, ako hitlerovské známky z II. svetovej vojny.
No nechcel som písať o produktoch firmy Microsoft.
Bill je totiž okrem podnikateľa aj filantrop. To je známy fakt. A ako taký vstupuje do môjho blogu. Pomáha v Afrike a iste aj inde  vo svete.
Druhý, menej známy fakt je, že len v New Yorku je cca 800 000 bezdomovcov.
V tejto súvislosti ma napadlo, či by pán Gates nechcel s vládou SŠA dojednať vyhradenie časti územia štátov, ktoré je skutočne obrovské, kde by postavil taký väčší kibuc pre bezdomovcov. Zopár ubytovní, výrobných hál, nejaké políčka na dospestovanie potravín.
MS Kibuc by sa to mohlo volať. Nie je vôbec vylúčené, že medzi tými 800 000 bezdomovcami sa nazbiera zopás stovák talentovaných programátorov. Tu by mohli byť vyškolení zamestnancami Microsoftu a začal by sa tam vývoj nového progresívneho operačného systému, ktorý by sa už v štádiu vývoja zďaleka vyhol detským chorobám súčasných OS tejto firmy. A jeho cena by bola skutočne ľudová. Ak by bol lepší ako Linux, tak by ste iste dobre predával.
Bezdomovci by tam pracovali za ubytovanie a stravu, prípadne malé vreckové. Som si takmer istý, že by to mohlo fungovať.
A som taktiež presvedčený, že Bill Gates tento nápad už mal, lebo je to podnikateľský génius, no bol nútený ho z ideologických príčin zavrhnúť. Predstavte si, že by to fungovalo, to by mohol byť v Amerike nebezpečný precedens. Rovnostárske systémy sa totiž v Amerike nepestujú, lebo sú v konflikte s elitárskym myslením a usporiadaním spoločnosti tamtiež, ktorého korene treba hľadať v náboženstve a dobrodružnej povahe ľudí, ktorí Ameriku osídľovali ako prví.  Za všetkým treba hľadať ideológiu. Na počiatku totiž bolo slovo reprezentujúce ideu a až potom ekonomické systémy.

Norbert von Amehr

Bláznovstvo je tvoj kapitál

05.04.2024

Ty si kapitalistický blázon. Bláznovstvo je tvoj kapitál. Vravím ti to preto, lebo ťa mám rád. Tí, ktorých meno sa nevyslovuje sa s tebou o kapitál nikdy nepodelia. Zato sa s tebou podelia o bláznovstvá. Natlačia ti ich do hlavy vrchovato. Hlavne, aby si nešiel voliť mierového kandidáta. Pretože kapitalizmus je pokrok, ale žiaľ aj vojny. Skúste to vysvetliť obetiam a [...]

Magálová: Nikto nechce vojnu.

03.04.2024

Skutočne? Tak si pozrite americký film Vice, ktorý je o Dickovi Cheyneim, autorovi zytočnej invázie do Iraku. Tohto človeka niekto volil, však? Potom aj títo ľudia v podstate chceli vojnu. Najviac vojen za posledných pár desaťročí rozpútali Spojené štáty, a preto sú za tieto vojny zodpovední aj ľudia, ktorí ich politiku podporujú. Preto je zodpovedný aj kandidát, ktorého [...]

Nechoďte za lekára

12.02.2024

Všetkým mladým ľuďom, ktorí toto budú čítať. Nechoďte študovať za lekára, pokiaľ je vaša motivácia iná ako pomáhať ľuďom so súcitom. Ak sú vaša motivácia peniaze, nechoďte. Ak je vaša motivácia moc, nechoďte. Ak je vaša motivácia status, nechoďte. Ak pôjdte z iného dôvodu ako je veľká túžba ľudí uzdraviť a zároveň rešpektovať ich postoje aj keď by [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.