Založ si blog

Maximálna mzda

Tento kapitalizmus (nazývajme veci pravým menom, pretože demokracia v praxi veľmi nefunguje) ma rozčuľuje už veľmi dlho a často hľadám spôsob ako by sa dal nespravodlivý systém troška napraviť.

Ak máte rodinné vzťahy narušené týmto systémom, prípadne máte narušený celý život, iste viete o čom hovorím.

Jedným zo spôsobov, ako troška vyrovnať pokrivený systém, by bola maximálna mzda. Ak môže byť minimálna mzda, prečo by nemohla byť obmedzená aj zhora. Povedzme na trojnásobok minimálnej. Myslím, že by to značne spoločnosť ozdravilo a stále by ostával priestor na realizáciu tzv. “šikovných” (hoci aj bez úvodzoviek), ktorým ale svet nepatrí. Svet nemožno vlastniť a dejiny to opakovane dokazujú.

Človek sa v práci môže pretrhnúť no aj tak dosiahne jeho pracovný výkon maximum. Povedzme, že jeden “šikovný” robí za troch a dosť. Za štyroch už nemôže fyzicky a psychicky vládať.

Ďalej je už len vydieranie alebo podvod v takej či onakej forme.

Ostáva už len vytvoriť anketu za schválenie maximálnej mzdy a na Slovensku nastane raj medziľudských vzťahov, teda vlastne raj na Zemi.

 

Norbert von Amehr

admin www.prekladatelia.info

Nechoďte za lekára

12.02.2024

Všetkým mladým ľuďom, ktorí toto budú čítať. Nechoďte študovať za lekára, pokiaľ je vaša motivácia iná ako pomáhať ľuďom so súcitom. Ak sú vaša motivácia peniaze, nechoďte. Ak je vaša motivácia moc, nechoďte. Ak je vaša motivácia status, nechoďte. Ak pôjdte z iného dôvodu ako je veľká túžba ľudí uzdraviť a zároveň rešpektovať ich postoje aj keď by [...]

Krysy na stole

27.01.2024

Toto pre mňa bola najzaujímavejšia správa v roku 2023. Budeme veľmi prekvapení, keď zistíme kto sú tie krysy na stole, povedala pani Peková. Osobne nie som veľmi zvedavý, pokiaľ ide o identitu krýs. Boli by ste vy zvedaví? Mne bude úplne stačiť vedomosť, že krysy sú už na stole. Krysa ako krysa tak prečo by sme mali byť zvedaví? Ale prekvapení môžeme byť. My asi [...]

Žilinka bol vraj hrdý špeciálny prokurátor

13.12.2023

Toto v rozhovore so Kovačičovou povedala bývalá ministerka Kolíková. Pozrel som do slovenskej wikipédie a tam sa píše, že prvý špeciálny prokurátor bol od jej zriadenia v roku 2004 Kováčik a po jeho odsúdení Lipšic. Fakt tomu nerozumiem, ako môže príčetné médium (tak tomu hovorí sudkyňa Záleská) takéto vyhlásenie dať na verejnosť. Ale možno že já sem blbej a [...]

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.