Založ si blog

Stručná príručka moderného voliča

Russel Brand vo svoje knižke Revolution (toto anglické slovo v sebe obsahuje lásku, ak ho čítate odzadu) odporúča ľuďom, aby nevolili.  Hoci sa mu za to spevák Sex Pistols v telke vysmial, ja ho celkom chápem. Hoci chodím pravidelne voliť, nikdy som nevyhral.
V mojom prípade (iste nie som sám) sa táto činnosť podobá na loto.
Hoci tipujem každý týždeň a mám charitatívne zámery, nikdy som nič nevyhral.
Neísť k urne je iste pre niekoho riešenie, ale napadlo ma lepšie.
Čo keby si väčšina občanov povedala, že z princípu nebude voliť žiadnu stranu, ktorá má podľa (falošných i pravých) prognóz čo len minimálnu šancu  dostať sa do parlamentu?
Dokonale by sa tým zmiatli aj agentúry typu Focus, ktoré sa zameriavajú kto vie na čo.
Navyše by si voliči sami zakázali odpovedať na otázky týchto a podobných prieskumníkov, najmä tesne pred voľbami a po opustení volebnej miestnosti. („Lenina, ani Che Guevaru som nevolil, tak čo vás do toho. Ale keď to už musíte vedieť, budem voliť/volil som mimoparlamentnú stranu.“)
Ukážme raz korporáciám, že im kašleme na tie ich peniaze a plagáty, ktoré si za ne môžu kúpiť.,
Tým sa systém radikálne zmení, verím, že k lepšiemu. Máme tu mnoho mimoparlamentých strán, takže je z čoho vyberať, či už máte radi slobodu, prírodu, alebo oboje.
Ak pochybujete o tom, že systémová zmena je potrebná, tento blog asi nie je pre vás.
Na panenských poslancov nebudú mať korporátne peniaze spravidla žiaden dosah, pretože kto ide do politiky bez peňazí, ide tam s ideálmi a tie sú dnes prepotrebné.
Povedzte prosím o tomto nápade aj ostatným, nech spoločnosť dostane reálnu šancu na zmenu.

Norbert von Amehr

admin www.prekladatelia.info

Bláznovstvo je tvoj kapitál

05.04.2024

Ty si kapitalistický blázon. Bláznovstvo je tvoj kapitál. Vravím ti to preto, lebo ťa mám rád. Tí, ktorých meno sa nevyslovuje sa s tebou o kapitál nikdy nepodelia. Zato sa s tebou podelia o bláznovstvá. Natlačia ti ich do hlavy vrchovato. Hlavne, aby si nešiel voliť mierového kandidáta. Pretože kapitalizmus je pokrok, ale žiaľ aj vojny. Skúste to vysvetliť obetiam a [...]

Magálová: Nikto nechce vojnu.

03.04.2024

Skutočne? Tak si pozrite americký film Vice, ktorý je o Dickovi Cheyneim, autorovi zytočnej invázie do Iraku. Tohto človeka niekto volil, však? Potom aj títo ľudia v podstate chceli vojnu. Najviac vojen za posledných pár desaťročí rozpútali Spojené štáty, a preto sú za tieto vojny zodpovední aj ľudia, ktorí ich politiku podporujú. Preto je zodpovedný aj kandidát, ktorého [...]

Nechoďte za lekára

12.02.2024

Všetkým mladým ľuďom, ktorí toto budú čítať. Nechoďte študovať za lekára, pokiaľ je vaša motivácia iná ako pomáhať ľuďom so súcitom. Ak sú vaša motivácia peniaze, nechoďte. Ak je vaša motivácia moc, nechoďte. Ak je vaša motivácia status, nechoďte. Ak pôjdte z iného dôvodu ako je veľká túžba ľudí uzdraviť a zároveň rešpektovať ich postoje aj keď by [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.