Založ si blog

Socializmus je budúcnosť

Celý svet ide v kruhu, to čo tu už bolo sa stále vracia.
A keďže tu bol socializmus, aj ten sa podľa karmického zákona vráti.
Ani všetky tie amerikanizované nepodarky ako je Denník N, Týždeň, SME snažiace sa vykoreniť túto myšlienku,
podobne aku ju McCarthy vykoreňoval doma, nielen z verejného diskurzu, teda ten socializmus/komunizmus (ten druhý ani nikde nebol) ale to jednoducho nejde.
Je to, ako keby v Taliansku nejaký verejný/politický prúd začal hlásať, že Rímska ríša nikdy neexistovala, so všetkými jej negatívami a nejakými pozitívami.
So socializmom to bolo skôr naopak, tam si neuveriteľné množstvo chudákov neuveriteľne polepšilo, aj preto tu tú myšlienku pripomínam, pretože
šikovní ľudia ako je Majský, Matovič, Dzurinda, Mikloš, Tódová, Mazák, Szoltész, Lipšic atď., títo sa nestratia v žiadnom režime, tí si poradia, tak čoho sa vlastne títo ľudia boja? Nech sa o bežného človeka neboja, tomu socializmus nikdy neublížil, azda s výnimkou vojenskej služby, avšak tá hrozba zo strany kapitalizmu tu naozaj bola, takže asi to martýrium mladých ľudí (ne)malo zmysel.
Je to všetko smiešne, môžu užívať akékoľvek sofistikované znásilňovanie významu slov, všetko prekrútiť.
Toto je však márne, pravda je jednoduchá, a to, že sú tu rozdiely medzi ľuďmi, ktoré budú mať jednoducho za následok, že sa socializmum v nejakej forme vráti,  hoci inej ako v minulosti.
Všetci budeme mať hodinky značky Prim za pár korúm, aké som dostal na ZDŠ a bol som šťastný ako blcha.
Chce to len nejakého Kuba z Kuby, ktorý si získa high fidelity u verejosti, so to speak. Ak to nebude Fico, bude to niekto iný. Keď nie my, tak naše deti. A keď nie ony, tak niekto druhý.
Ospravedlňujem sa za použité anglikanizmy. Anglosaské spoločenstvo sa nám aj redukuje na USA a UK (čo je jedno a to isté) a jej bývalú trestaneckú kolóniu, aj keď  teraz bude mať nukleárne ponorky.
IT proletári, je treba sa nám vrátiť k tomu, čo už vieme (Billy Corgan).

Norbert von Amehr
Spiatočnícky vizionár

Bláznovstvo je tvoj kapitál

05.04.2024

Ty si kapitalistický blázon. Bláznovstvo je tvoj kapitál. Vravím ti to preto, lebo ťa mám rád. Tí, ktorých meno sa nevyslovuje sa s tebou o kapitál nikdy nepodelia. Zato sa s tebou podelia o bláznovstvá. Natlačia ti ich do hlavy vrchovato. Hlavne, aby si nešiel voliť mierového kandidáta. Pretože kapitalizmus je pokrok, ale žiaľ aj vojny. Skúste to vysvetliť obetiam a [...]

Magálová: Nikto nechce vojnu.

03.04.2024

Skutočne? Tak si pozrite americký film Vice, ktorý je o Dickovi Cheyneim, autorovi zytočnej invázie do Iraku. Tohto človeka niekto volil, však? Potom aj títo ľudia v podstate chceli vojnu. Najviac vojen za posledných pár desaťročí rozpútali Spojené štáty, a preto sú za tieto vojny zodpovední aj ľudia, ktorí ich politiku podporujú. Preto je zodpovedný aj kandidát, ktorého [...]

Nechoďte za lekára

12.02.2024

Všetkým mladým ľuďom, ktorí toto budú čítať. Nechoďte študovať za lekára, pokiaľ je vaša motivácia iná ako pomáhať ľuďom so súcitom. Ak sú vaša motivácia peniaze, nechoďte. Ak je vaša motivácia moc, nechoďte. Ak je vaša motivácia status, nechoďte. Ak pôjdte z iného dôvodu ako je veľká túžba ľudí uzdraviť a zároveň rešpektovať ich postoje aj keď by [...]

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Historickú budovu burzy v centre Kodane zachvátil požiar, jej veža sa zrútila

16.04.2024 11:07

Na videu miestnych médií bolo vidieť, ako ľudia vynášajú z budovy veľké obrazy, aby ich zachránili pred ohňom. Z budovy šľahali vysoké plamene a k oblohe stúpal hustý dym.

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

Poprad / Tulipány /

Poprad zdobia tisícky tulipánov z Holandska, vykvitli o niekoľko týždňov skôr

16.04.2024 10:33

Len na hlavnom kruhovom objazde v centre vlani v septembri vysadili viac ako 21-tisíc cibuliek. Ďalšie tisícky pribudli na ostatných priestranstvách.

vojna na Ukrajine, delo

Ukrajina má ťažkosti na východe krajiny, nedostatok munície je závažný

16.04.2024 10:10

Už vo svojej analýze z predchádzajúceho dňa ISW upozornil, že Rusko by nedostatok munície mohlo využiť na ovládnutie mesta Časiv Jar.