Založ si blog

Divergentné poznámky o CNN

Motto: Po dlhej dobe som si zapol CNN a zistil som, že plakať sa dá aj zo zúrivosti.
David Sylvian

Z tejto americkej „stanice“ unikne hlásateľka len tak, že otehotnie.
V krátkom čase po sebe to bola najskôr Bolduan a teraz Walker.
Ženy asi na to nemajú žalúdok.
Pamätám sa ako môj kamarát, ktorý dnes verí kapitalizmu, očarený protivojnovým filmom Návrat domov, v ktorom paradoxne hrala jednu z hlavných úloch manželka majiteľa tejto výsostne propagandistickej hlásnej trúby.
Dokážete si to vôbec predstaviť?

Vie toto niektorá zo žabiek-demokratiek, prípadne žabiakov, ktorých nič nezastaví na ceste za americkým snom? Odporúčam prečítať rovnomenný Mailerov román. Alebo snívajte ďalej.
Boh žehnaj Ameriku a chráň ju pred CNN. Kalkulujú s tým, že nikto sa v dnešnom svete nevyzná a nedokáže si dať dokopy súvislosti. Nič nie je také jednoduché aby sa nedalo skomplikovať ale platí to aj vice versa. Tí, ktorý to všetko nakoniec zjednodušia, budú celkom určite jednoduchí ľudia.
Frank Zappa už prezident nebude, čo je veľká škoda. Málokto z mladých vie, kto to je, ale všetci vedia kto je to Riťa Orál a DJ Idiot sedemdesiaty siedmy.
Žabky a žabiaci, ste naša budúcnosť, choďte v piatok demonštrovať radšej pred nejakú ambasádu.
Výber nechám na vás.
Medzičasom bude propaganda záhadne metamorfózovať na pravdu a vice versa.

Norbert von Amehr
spiatočnícky vizionár

Bláznovstvo je tvoj kapitál

05.04.2024

Ty si kapitalistický blázon. Bláznovstvo je tvoj kapitál. Vravím ti to preto, lebo ťa mám rád. Tí, ktorých meno sa nevyslovuje sa s tebou o kapitál nikdy nepodelia. Zato sa s tebou podelia o bláznovstvá. Natlačia ti ich do hlavy vrchovato. Hlavne, aby si nešiel voliť mierového kandidáta. Pretože kapitalizmus je pokrok, ale žiaľ aj vojny. Skúste to vysvetliť obetiam a [...]

Magálová: Nikto nechce vojnu.

03.04.2024

Skutočne? Tak si pozrite americký film Vice, ktorý je o Dickovi Cheyneim, autorovi zytočnej invázie do Iraku. Tohto človeka niekto volil, však? Potom aj títo ľudia v podstate chceli vojnu. Najviac vojen za posledných pár desaťročí rozpútali Spojené štáty, a preto sú za tieto vojny zodpovední aj ľudia, ktorí ich politiku podporujú. Preto je zodpovedný aj kandidát, ktorého [...]

Nechoďte za lekára

12.02.2024

Všetkým mladým ľuďom, ktorí toto budú čítať. Nechoďte študovať za lekára, pokiaľ je vaša motivácia iná ako pomáhať ľuďom so súcitom. Ak sú vaša motivácia peniaze, nechoďte. Ak je vaša motivácia moc, nechoďte. Ak je vaša motivácia status, nechoďte. Ak pôjdte z iného dôvodu ako je veľká túžba ľudí uzdraviť a zároveň rešpektovať ich postoje aj keď by [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.