Založ si blog

Stručná príručka moderného voliča

Russel Brand vo svoje knižke Revolution (toto anglické slovo v sebe obsahuje lásku, ak ho čítate odzadu) odporúča ľuďom, aby nevolili.  Hoci sa mu za to spevák Sex Pistols v telke vysmial, ja ho celkom chápem. Hoci chodím pravidelne voliť, nikdy som nevyhral.
V mojom prípade (iste nie som sám) sa táto činnosť podobá na loto.
Hoci tipujem každý týždeň a mám charitatívne zámery, nikdy som nič nevyhral.
Neísť k urne je iste pre niekoho riešenie, ale napadlo ma lepšie.
Čo keby si väčšina občanov povedala, že z princípu nebude voliť žiadnu stranu, ktorá má podľa (falošných i pravých) prognóz čo len minimálnu šancu  dostať sa do parlamentu?
Dokonale by sa tým zmiatli aj agentúry typu Focus, ktoré sa zameriavajú kto vie na čo.
Navyše by si voliči sami zakázali odpovedať na otázky týchto a podobných prieskumníkov, najmä tesne pred voľbami a po opustení volebnej miestnosti. („Lenina, ani Che Guevaru som nevolil, tak čo vás do toho. Ale keď to už musíte vedieť, budem voliť/volil som mimoparlamentnú stranu.“)
Ukážme raz korporáciám, že im kašleme na tie ich peniaze a plagáty, ktoré si za ne môžu kúpiť.,
Tým sa systém radikálne zmení, verím, že k lepšiemu. Máme tu mnoho mimoparlamentých strán, takže je z čoho vyberať, či už máte radi slobodu, prírodu, alebo oboje.
Ak pochybujete o tom, že systémová zmena je potrebná, tento blog asi nie je pre vás.
Na panenských poslancov nebudú mať korporátne peniaze spravidla žiaden dosah, pretože kto ide do politiky bez peňazí, ide tam s ideálmi a tie sú dnes prepotrebné.
Povedzte prosím o tomto nápade aj ostatným, nech spoločnosť dostane reálnu šancu na zmenu.

Norbert von Amehr

admin www.prekladatelia.info

Minca s podobizňou premiéra

16.05.2024

Mincovňa Kremnica už možno takú chystá. Mala by to byť veľmi limitovaná edícia, napr. 100ks. Určite si ju kúpim. Medzičasom som si chcel z izraelskej mincovne objednať mincu s Yitzakom Rabinom, avšak nezvládol som poštovné vo výške 40% z ceny samotnej mince. Počkám si teda na tú z našej mincovne. A poobzerám sa po nejakej s podobizňou Kennedyho. Tam by nemal byť s cenou [...]

Obdobie od novembra ’89 sa skončí vekom Vodnára

04.05.2024

Najskôr sme stratili rodinných príslušníkov a priateľov, lebo Mečiar. Potom sme stratili rodinných príslušníkov a priateľov, lebo Fico. Pre úplnosť s iróniou dodávam, že druhá strana barikády ich stratila lebo Dzuridna, lebo Radičová. Iba na chvíľu a to je divné, lebo tí, čo viedli tieto bábky, vraj riadia celý svet. Zdá sa, že im ten manažment [...]

Bláznovstvo je tvoj kapitál

05.04.2024

Ty si kapitalistický blázon. Bláznovstvo je tvoj kapitál. Vravím ti to preto, lebo ťa mám rád. Tí, ktorých meno sa nevyslovuje sa s tebou o kapitál nikdy nepodelia. Zato sa s tebou podelia o bláznovstvá. Natlačia ti ich do hlavy vrchovato. Hlavne, aby si nešiel voliť mierového kandidáta. Pretože kapitalizmus je pokrok, ale žiaľ aj vojny. Skúste to vysvetliť obetiam a [...]

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.