Založ si blog

Genderova otázka

Otázka pána Gendera z Genderoviec, nech už bol akejkoľvek sexuálnej orientácie, je takáto:
Sú si ženy a muži rovní?
A odpoveď Norberta von Amehra je nasledovná:
Ako by si mohli byť? Však ženy sú skôr skrz ako naskrz zlé a muži v jadre asi nie až tak.
„V našej rodine vládnu ženy“, – povedal kedysi môj strýko a mal pravdu. Muži, ktorí sa im vzopreli a odmietli byť dobrými medvedíkmi to nikdy nemali ľahké. Prinajmenšom.
Človek, ktorý sa vzoprie ženám sa stáva filozofom, ako sa to prihodilo aj von Amehrovi a nie je to príliš slastný proces.
Vráťme sa však k tomu, prečo sú ženy zlé. Tu nám vyvstávajú hneď dve „prečo“. Na jedno neviem nateraz spakruky odpovedať (azda prvý pád /nie ten gramatický/, alebo ich krehkosť a s tým súvisiaca potreba kompenzačnej zákernosti /čo už dnes vždy až tak neplatí a neplatilo ani za  čias Amazoniek v rýchlo ubývajúcom amazonskom pralese/).
Druhé prečo je zrejmé každému, kto má oči otvorené v duchu známeho „cherchez la femme“. Sú vierolomné, nedôsledné, absolútne nemajú zmysel pre spravodlivosť (presne ako to spieva Sting: „love“ is a big fat river that flows“ /voľne: láska je široká rieka, ktorá všetko nielen zmetie, ale aj zmätie, najmä tá materinská) a spravidla úspešne korumpujú aj inak „celkom dobrých“ mužov. (Odporúčaná literatúra: Arthur Schopenhauer: O ženách).
Prečo sa nám teda z moci nejakých „prirodzených“ regulí niekto pokúša nanútiť spolužitie s nimi ako „prirodzené“, to ozaj neviem.
Ak ma v tomto momente niekto bude chcieť označiť za myzogyna, tak vedzte, že ženy tiež nenávidia mužov, dovolím si povedať, že ešte viac ako my ich.
Aj preto je spolužitie muža a ženy dopredu väčšinou odsúdené k neúspechu, hoci iné typy spolužití sú možno ešte horšie.
Zdá sa vám, že von Amehr je (aspoň v tomto blogu) filozoficky nie nepodobný kalamite, či ako je dnes moderné vravieť tsunami? No áno.
Niekto predsa musí posunúť schoppenhauerovsko-nietzscheovskú tradíciu do vyšších polôh v tomto (ne)kresťansko-kapitalistickom marazme.
Odpusť mi pane Ježišu, že som si tu na chvíľku vypožičaj aj tvoje meno. Je mi jasné, že ty jediný si mal rád aj ženy, aspoň niektoré z nich.

Norbert von Amehr
admin www.prekladatelia.info

P.S.: Vyššie uvedené riadky majú okrem iného čitateľovi pomôcť zorientovať sa vo veci nadchádzajúceho referenda.

Bláznovstvo je tvoj kapitál

05.04.2024

Ty si kapitalistický blázon. Bláznovstvo je tvoj kapitál. Vravím ti to preto, lebo ťa mám rád. Tí, ktorých meno sa nevyslovuje sa s tebou o kapitál nikdy nepodelia. Zato sa s tebou podelia o bláznovstvá. Natlačia ti ich do hlavy vrchovato. Hlavne, aby si nešiel voliť mierového kandidáta. Pretože kapitalizmus je pokrok, ale žiaľ aj vojny. Skúste to vysvetliť obetiam a [...]

Magálová: Nikto nechce vojnu.

03.04.2024

Skutočne? Tak si pozrite americký film Vice, ktorý je o Dickovi Cheyneim, autorovi zytočnej invázie do Iraku. Tohto človeka niekto volil, však? Potom aj títo ľudia v podstate chceli vojnu. Najviac vojen za posledných pár desaťročí rozpútali Spojené štáty, a preto sú za tieto vojny zodpovední aj ľudia, ktorí ich politiku podporujú. Preto je zodpovedný aj kandidát, ktorého [...]

Nechoďte za lekára

12.02.2024

Všetkým mladým ľuďom, ktorí toto budú čítať. Nechoďte študovať za lekára, pokiaľ je vaša motivácia iná ako pomáhať ľuďom so súcitom. Ak sú vaša motivácia peniaze, nechoďte. Ak je vaša motivácia moc, nechoďte. Ak je vaša motivácia status, nechoďte. Ak pôjdte z iného dôvodu ako je veľká túžba ľudí uzdraviť a zároveň rešpektovať ich postoje aj keď by [...]

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.