Založ si blog

Elity

Spochybňovanie priamej demokracie je aj spochybňovaním samého seba.
Pretože moc je vrtkavá.
Tak učia dejiny.
Dokonca aj moc peňazí, ako to vie pán Satoshi, ktorý sa rozhodol ostať v anonymite.
Inak by pred jeho dom možno prišli vyjadriť nespokojnosť nástroje bohatých pseudoelít tohto sveta.
S malými šibeničkami.
Tí, čo spochybňujú, oslabujú, či najnovšie odďalujú priamu demokraciu nemôžu byť elity, lebo tie by nikdy nespochybňovali samé seba. A to ani ak by znakom elitárstva bolo sexuálne deviantné správanie, či konzumácia omamných alebo psychtropných látok. Nastal to by totiž logický rozpor.
Ktosi kdesi spieva, že nám chýbajú elity.
Nie nechýbajú, hoci ich nie je veľa: Voltair, Newton, Wilde, Dostojevskij, Huxley, Berners-Lee, Nádaši-Jégé …a áno, aj Satoshi, nech je/sú to ktokoľvek.
Sú ich plné dejiny, takže ich nie je ani málo.
Ich produkty (Einstein, Nietzche, už spomenutý Berners-Lee) si potom privlastňuje pseudointelektuálna lúza a zneužíva ich na podporu svojho mocenského postavenia,  ktoré nemá v ničom oporu, azda tak v sebapropagácii a očierňovaní všetkého, čo nahlodáva ich postavenie.

Majú pocit, že keď hovoria cudzím jazykom a prečítali sto kníh a jednu od Sorosa, tak už sú spôsobilí na vládnutie, tak ako si to myslím ja.

Ha ha ha.
Elitný spisovateľ Hemingway o nich/nás povedal, že im/nám už zvoní hrana.

Bláznovstvo je tvoj kapitál

05.04.2024

Ty si kapitalistický blázon. Bláznovstvo je tvoj kapitál. Vravím ti to preto, lebo ťa mám rád. Tí, ktorých meno sa nevyslovuje sa s tebou o kapitál nikdy nepodelia. Zato sa s tebou podelia o bláznovstvá. Natlačia ti ich do hlavy vrchovato. Hlavne, aby si nešiel voliť mierového kandidáta. Pretože kapitalizmus je pokrok, ale žiaľ aj vojny. Skúste to vysvetliť obetiam a [...]

Magálová: Nikto nechce vojnu.

03.04.2024

Skutočne? Tak si pozrite americký film Vice, ktorý je o Dickovi Cheyneim, autorovi zytočnej invázie do Iraku. Tohto človeka niekto volil, však? Potom aj títo ľudia v podstate chceli vojnu. Najviac vojen za posledných pár desaťročí rozpútali Spojené štáty, a preto sú za tieto vojny zodpovední aj ľudia, ktorí ich politiku podporujú. Preto je zodpovedný aj kandidát, ktorého [...]

Nechoďte za lekára

12.02.2024

Všetkým mladým ľuďom, ktorí toto budú čítať. Nechoďte študovať za lekára, pokiaľ je vaša motivácia iná ako pomáhať ľuďom so súcitom. Ak sú vaša motivácia peniaze, nechoďte. Ak je vaša motivácia moc, nechoďte. Ak je vaša motivácia status, nechoďte. Ak pôjdte z iného dôvodu ako je veľká túžba ľudí uzdraviť a zároveň rešpektovať ich postoje aj keď by [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.