Založ si blog

Poviem to tvojej mame

Nedávno som na rádiu Lumen počul z úst kňaza príbeh o tom, ako iný kňaz požehnával postihnuté deti monštranciou a keď práve ukončil požehnávanie jedného dieťaťa a chystal sa prejsť k ďalšiemu, zastavil ho výkrik dieťaťa civiaceho na Eucharistiu: “Nevyliečil si ma! Poviem to tvojej mame!

Kňaz bol na okamžik ohromený avšak vrátil sa k dieťaťu, aby ho znova požehnal. Hneď po tomto požehnaní bolo dieťa vyliečené.

Nie som praktizujúci katolík, avšak počúvam rádio Lumen rád, nakoľko mi vyhovuje, že je tam viac slova ako nekvalitnej hudby, ktorou iné rádá prekypujú.

V čase keď som tento príbeh počul som nevedel, že išlo o deti, ktoré sa tam požehnávali a už vôbec nie, že boli postihnuté. Myslel som si – a tak som si to aj v duchu predstavoval – že sa u nebeskej Matky chcel posťažovať dospelý človek. No my do dospelí žiaľ nie sme ako deti, a teda bola táto moja predstava scestná.

Potom som si však podrobnosti o príbehu vyhľadal na webe a tieto detaily vyšli najavo.

Prečo to všetko píšem? Pretože keď som prvýkrát príbeh počul, musel som odísť do izby aby som si tam chvíľu poplakal. Bol to taký ten plač od šťastia, po ktorom je vám lepšie a prišlo to na mňa úplne spontánne. Tak nejak som si to celé spájal aj so svojou vlastnou mamou, náhle som mal pocit, že mám dve mamy. Kto by bol proti, že?

A pointa? Mám totiž dve deti, jedno z nich má mozgovú obrnu. Už dlhší čas síce nie som praktizujúci katolík, ale na zázraky už zasa verím.

Norbert von Amehr

admin www.prekladatelia.info

Bláznovstvo je tvoj kapitál

05.04.2024

Ty si kapitalistický blázon. Bláznovstvo je tvoj kapitál. Vravím ti to preto, lebo ťa mám rád. Tí, ktorých meno sa nevyslovuje sa s tebou o kapitál nikdy nepodelia. Zato sa s tebou podelia o bláznovstvá. Natlačia ti ich do hlavy vrchovato. Hlavne, aby si nešiel voliť mierového kandidáta. Pretože kapitalizmus je pokrok, ale žiaľ aj vojny. Skúste to vysvetliť obetiam a [...]

Magálová: Nikto nechce vojnu.

03.04.2024

Skutočne? Tak si pozrite americký film Vice, ktorý je o Dickovi Cheyneim, autorovi zytočnej invázie do Iraku. Tohto človeka niekto volil, však? Potom aj títo ľudia v podstate chceli vojnu. Najviac vojen za posledných pár desaťročí rozpútali Spojené štáty, a preto sú za tieto vojny zodpovední aj ľudia, ktorí ich politiku podporujú. Preto je zodpovedný aj kandidát, ktorého [...]

Nechoďte za lekára

12.02.2024

Všetkým mladým ľuďom, ktorí toto budú čítať. Nechoďte študovať za lekára, pokiaľ je vaša motivácia iná ako pomáhať ľuďom so súcitom. Ak sú vaša motivácia peniaze, nechoďte. Ak je vaša motivácia moc, nechoďte. Ak je vaša motivácia status, nechoďte. Ak pôjdte z iného dôvodu ako je veľká túžba ľudí uzdraviť a zároveň rešpektovať ich postoje aj keď by [...]

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.